Zdravilna masaža za pse

Masaža je za pse dobrodejna v mnogih pogledih, tako fizično kot psihološko. Zato je skoraj tako temeljnega pomena za zdravstveno oskrbo psov kot hranjenje, gibanje, krtačenje ... Videti je, da živčni sistem  psov potrebuje tovrstne dražljaje, ki jih sprožata materino nežno lizanje ali božanje ljubeče človeške roke.

 

  • Nežen, ljubeč dotik je ključnega pomena za blagor in normalno rast ter razvoj vašega psa.
  • Masaža ni le čudežno zdravilo, ampak tudi pomožna oblika zdravljenja in eden od vidikov holističnega zdravljenja, ki pogosto vključuje spremenjeno prehrano in druge oblike zdravljenja.

 

Zdravilna masaža je ključen del celostne zdravstvene oskrbe in skrbi za vašega psa. A ni samo to.

  • Masaža ni le zdrav ukrep in zdravilno orodje, ampak med seboj tudi zbližuje lastnika/skrbnika in njegovega psa. Gre za neverjetno komunikacijsko in povezovalno sredstvo.
  • Če boste svojega psa redno masirali, boste lahko bistveno prej ugotovili, da ga morate peljati k veterinarju, kot pa sedaj, ko ga »na hitro pogledate«. Da, masaža ima celo diagnostično funkcijo!

 

Terapija zdravilne masaže, ki jo priporočamo, je zasnovana na ''Zdravilnem dotiku'', preizkušeni metodi svetovno znanega veterinarja in psihologa dr. Michaela W. Foxa, ki je to terapijo iznašel pred več kot 25 leti in ki jo ves ta čas uspešno izvajajo v ZDA in drugod po svetu. Od sedaj naprej jo bomo lahko tudi Slovenci, saj sta  izšli njegovi znameniti knjigi ZDRAVILNA MASAŽA ZA PSE in ZDRAVILNA MASAŽA ZA MAČKE.

 

 

Opozorilo: Vsebine o zdravilni masaži na tej spletni strani ne zadoščajo za to, da bi se neka oseba lahko usposobila za popolno in pravilno izvajanje te masažne terapije, kakršno lahko nudi edinole priročnik ZDRAVILNA MASAŽA ZA PSE.

 

 

| Vse o zdravilni masaži psov boste našli v knjigi Michaela W. Foxa Zdravilna masaža za pse >>

 

 

Vir: Fox, M. W. (2010). ZDRAVILNA MASAŽA ZA PSE. Debora, Ljubljana.       © 2010, DEBORA

© 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA | DEBORA
Avtorske pravice © 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.