Zdravilna masaža za mačke


Običajno se svojih živalskih družabnikov dotikamo dokaj nezavedno. Med »ljubkovanjem«, za kar pogosto prosijo kar same, uživajo prav tako kot mi.

  • Zdravilni dotik pa se vzbudi takrat, ko se jih dotikamo zavestno, vzpostavljamo stik z določenimi deli njihovega telesa in obenem zavestno usmerjamo svojo energijo.
  • Medtem ko z »ljubkovanjem« utrjujemo vez med človekom in živaljo, je ''Zdravilni dotik'' bistveno globlji.
  • Masaža ni čudežno zdravilo, ampak pomožna oblika zdravljenja in eden od vidikov holističnega zdravljenja, ki pogosto vključuje spremenjeno prehrano in druge oblike zdravljenja ter ne zaupa izključno antibiotikom, steroidom in drugim morebiti škodljivim zdravilom.
  • Masaža domačih ljubljencev, še posebno mačk, je ključen del celostne zdravstvene oskrbe in skrbi za žival. A ni samo to. Masaža ni le zdrav ukrep in zdravilno orodje, ampak med seboj tudi zbližuje lastnika in njegovo žival. Gre za neverjetno komunikacijsko in povezovalno sredstvo.

 

Danes bi morala v holistično preventivno medicino in ohranjanje zdravja mačk biti vključena tudi zdravilna masaža in dobra prehrana. Marsikatera  mačka je predebela in se ne giblje dovolj, prav tako kot njen lastnik – ki se prenajeda, popiva, se premalo giblje in premalo spi. Rutinska masaža domačih živali, še posebno mačk, bi morala iti z roko v roki z dobro prehrano in zadostno mero gibanja. V devetem poglavju boste našli smernice za vzdrževanje zdravja svoje mačke.

 

Terapija zdravilne masaže, ki jo priporočamo, je zasnovana na ''Zdravilnem dotiku'', preizkušeni metodi svetovno znanega veterinarja in psihologa, dr. Michaela W. Foxa, ki je to terapijo iznašel pred več kot 25 leti in ki jo ves ta čas uspešno izvajajo v ZDA in drugod po svetu. Od sedaj naprej jo bomo lahko tudi Slovenci, saj sta pravkar izšli knjigi ZDRAVILNA MASAŽA ZA PSE in ZDRAVILNA MASAŽA ZA MAČKE.

 

 

Opozorilo: Vsebine o zdravilni masaži na tej spletni strani ne zadoščajo za to, da bi se neka oseba lahko usposobila za popolno in pravilno izvajanje te masažne terapije, kakršno nudi knjiga ZDRAVILNA MASAŽA ZA MAČKE.

 


|
Vse o zdravilni masaži mačk boste našli v knjigi Michaela W. Foxa Zdravilna masaža za mačke >>

 

 

 

Vir: Fox, M. W. (2010). ZDRAVILNA MASAŽA ZA MAČKE. Debora, Ljubljana.       © 2010, DEBORA

© 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA | DEBORA
Avtorske pravice © 2010 PSI-in-MUCI-HIATRIČNA SVETOVALNICA. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.